Szko³a która nauczy ciê pos³ugiwaæ sie prawdziw± magi±
Pojedynki
Pojedynki mog± siê odbywaæ wszêdzie (nawet na korytarzach je¿eli nauczyciele tego nie zobacz±). Jedynym warunkiem jest bezwzglêdny ZAKAZ u¿ywania ZAKLÊÆ NIEWYBACZALNYCH. Jedynie aurorzy mog± je u¿ywaæ w wyj±tkowych sytuacjach. Oto przyk³ad walki
Gracz 1:
Stojê naprzeciwko ciebie i krzyczê Drêtwota!
Gracz 2 :
Niestety zrobi³em unik a twoje zaklêcie trafi³o w ¶cianê. - mo¿na zrobiæ unik je¿eli masz wiêksz± szybko¶æ
A ja wtedy rzucam na ciebie zaklêcie Expelliarmus i ciê rozbraja
G 1 :
Gdy rzuci³e¶ to zaklêcie ja rzuci³em Protego i twoje zaklêcie siê odbija w ciebie
G 2 :
Unik a twoje zaklêcie odbi³o sie o zbroi i samo ciê rozbroi³o
G 1:
Zaczynam szukaæ ró¿d¿ki
G 2:
Gdy szukasz ja rzucam Petrificus Totalus
G 2: Ok przegra³em
Pojedynki mog± trwaæ w nieskoñczono¶æ zale¿y to od pomys³owo¶ci graczy
Quidditch
Mecz Quidditch sk³ada siê z wielu czynników. Ka¿dy dom ma obowi±zek wybraæ sk³ad dru¿yny. Sk³ad sk³ada sie z trzech ¶cigaj±cych dwóch pa³karzy obroñcy i szukaj±cego. W tej grze wa¿ne s± statystyki.
Oto przyk³ad meczu Gryffindor vs Slytherin
G. ¦ 1 : Przejmuje kafla i wzbijam siê do góry
S. ¦ 1 : Odpycham ciê i przejmuje kafla który zaraz podaje. - Do tego potrzeba wiêkszej si³y
G. P 1 : Zanim go podajesz ja odbijam w ciebie t³uczek który zwala ciê z miot³y - Tutaj wiêksza szybko¶æ
S. P 1 : Zanim w niego uderzy³ ja odbijam t³uczka w waszego obroñce
G. O : Unik - zrêczno¶æ
S. ¦ 2 : Gdy poda³ mi kafla ja robie zwód i zdobywam gola - do zwody nale¿y miec dobr± um do gry w Q-cha
Komentator: Pojawi³ siê znicz. Punktacja 10 - 0 dla Slytherinu
Teraz odbywa siê pojedynek szukaj±cy i tylko oni mog± teraz pisaæ dopóki jeden nie z³apie lub znicz ucieknie
G. Sz: Nurkuje za zniczem.
S. Sz: Odpycham cie i lece szybko za zniczem
G. Sz: Unik jestem z drugiej strony i zwalam cie z miot³y - si³a i zrêczno¶æ
S. Sz: Podnoszê siê i lece za tob±
G. Sz: Przyspieszam i ³apie znicza - szybko¶æ
S. Sz: Odpycham cie i ja ³apie znicza
G. Sz: Zanim tozrobi³e¶ ja zanurkowa³em i z³apa³em znicza - szybko¶ci i zrêczno¶æ
Komentator : GRYFFINDOR WYGRA£!!!!!
Powodzenia